Lekker opgeschoten

Ik ben deze week lekker opgeschoten. De herziening van hoofdstuk 1 is eigenlijk af. Er moeten alleen nog wat kleine dingen nagekeken worden.

Ik heb gisteren (vrijdag) een gesprek met prof. Baars gehad. We hebben de herziening van hoofdstuk 1 en 2 doorgenomen en gekeken naar mijn plannen voor de korte termijn. Ik hoop komende week met de concrete analyse te beginnen. Tussendoor zal ik de herziening van hoofdstuk 3 en 4 voortzetten. Er zal ook op korte termijn een tweede promotor worden gevraagd.

De afgelopen week heb ik echt gemerkt dat het werken aan het onderzoek me helpt in de strijd tegen de depressiviteit. Het geeft me het gevoel dat ik iets zinnigs doe, en het plezier dat ik heb wanneer ik weer nieuwe dingen heb gevonden, helpt om positiever naar de moeilijke dingen te kijken. Bij alle zorgen over de kwetsbaarheid van mijn situatie, is dit voor mij een lichtpunt.

Naast het feit dat de tekst van de catechismus een belangrijke rol speelt in mijn onderzoek, merk ik ook dat het voortdurend bezig zijn met deze stof ook persoonlijk iets voor me betekent. Het perspectief dat in de catechismus tot een leidend thema is geworden, geeft me ook steun in de vragen waar ik iedere keer opnieuw mee worstel. Dat ervaar ik, naast de onderzoeksvreugde, als een echte zegen.