Goede bespreking

Vanmiddag een heel goede bespreking gehad met Immink en Pleizier. Ze waren heel tevreden met wat ik had geschreven. Het deel over de manier waarop in de preken de uitleg van de Schrift plaats krijgt staat nu in de steigers. Dat kan ik voorlopig laten rusten. Op een later tijdstip kan ik dat dan uitwerken tot een (deel van een) hoofdstuk.

Nu ga ik verder werken aan een ander deel uit de kern van mijn onderzoek, de manier waarop in de preken wordt gewerkt aan de verdieping van de zelfkennis. Ook dat moet de basis leggen voor een hoofdstuk. Daarmee zou zo’n tweederde van de kern in de steigers staan. We hebben afgesproken dat we daar over twee maanden weer een bespreking over hopen te hebben.

Nu eerst even bijkomen (ik ben lekker aan het lezen in de biografie van Ida Gerhardt) en dan hoop ik in de loop van volgende week de draad weer op te kunnen pakken.

Wat de problemen met Asperger en depressiviteit betreft: er is een verwijzing gedaan voor psychiatrische begeleiding/therapie. Ik hoop dat ik op korte termijn een afspraak krijg voor de intake.