Conferentie in Leuven

Donderdag en vrijdag ben ik naar een conferentie over de Heidelbergse Catechismus geweest. De conferentie was in Leuven. Ik zag dat Henk v.d. Belt erover geschreven heeft in het RD.

Ik zag er eerlijk gezegd erg tegen op. Het is ver rijden en ik heb al zo’n 25 jaar geen conferentie meer bezocht. Het is gelukkig erg mee gevallen. Het was geen grote groep en er waren niet heel veel extra prikkels. Al blijft de spanning van een andere (onbekende) omgeving en het communiceren in een andere taal een enorme aanslag op mijn energie.

Ik heb tijdens de conferentie goede gesprekken gehad. Vooral het contact met prof. Lyle Bierma uit Grand Rapids (internationaal specialist in de geschiedenis van de HC) was bijzonder. Op zo’n conferentie kun je dus ook heel persoonlijke gesprekken voeren. Heel waardevol.

Vrijdagmiddag ben ik wel iets eerder vertrokken. Ik zit dit weekend in Breda (het is mijn rust-weekend) en ik merk dat ik wel helemaal op ben. Gelukkig is het hier heel rustig en kan ik dus weer een beetje ‘ontprikkelen’. Ik hoop volgende week weer wat meer te vertellen, maar ik ben nu gewoon te moe om me echt te kunnen concentreren.