‘Zonnebril-dagen’, griep en benauwdheid

De afgelopen drie weken veel binnen gezeten. Eerst kon drie dagen lang bijna geen licht verdragen. Ik moest de hele dag met een zonnebril op lopen. Daarna anderhalve week stevig griep. Nu, als gevolg van een luchtweginfectie, last van benauwdheid.

Niet een situatie om lekker wat aan het onderzoek te kunnen doen 🙂

Toch wel wat gedaan. De nieuwe versie van hoofdstuk 5 is klaar. Eerst was het een verslag van de gevonden resultaten ten aanzien van de manieren waarop in de preek bevinding aan de Bijbeltekst wordt verbonden. Nu is ook de reflectie vanuit de vakliteratuur er in verwerkt.

Jammer genoeg heb ik de afspraak die ik voor vandaag had staan moeten afzeggen wegens ziekte. De bespreking van het hoofdstuk moet dus nog even wachten.

Ik hoop volgende week aan hoofdstuk 6 verder te kunnen gaan. Daarin zal het gaan over de achterliggende patronen in de preken. Dat betekent dat ik zal ingaan op de visie op de geloofsweg. Denk daarbij aan de ‘kruispunten’ of ‘standen in de genade’, maar ook aan de metafoor van de (pelgrims)weg. Deze patronen spelen op de achtergrond in de preken een grote rol.

Hopelijk kan ik op korte termijn een nieuwe afspraak met mijn begeleiders maken.