Weer een beetje bezig

De afgelopen twee weken waren voor het onderzoek niet zo goed. De vermoeidheid door de overprikkeling maakte het moeilijk om geconcentreerd te werken. Daar kwam bij dat het zoeken naar een betere afstemming van de medicijnen ook problemen gaf. Het lijkt er nu wel op dat het weer een beetje in balans is, maar de bijwerkingen zijn nog steeds vervelend.

Gelukkig heb ik ‘tussen de buien door’ wel een begin kunnen maken met de nieuwe manier van analyseren. Ik heb twee preken gedaan en hoop komende week nog een derde te kunnen doen. Aan de hand van de resultaten daarvan kan ik dan kijken of deze wijze van benadering van de preken ook echt de ingang tot het onderzoeksmateriaal geeft waar ik op hoop. Het is wel leuk om met het concrete materiaal bezig te zijn.

Gisteren (vrijdag) ben ik naar Lisse geweest om een bijdrage als opponent te leveren bij  de proefpromotie van André Verweij. Hij hoopt a.s. donderdag in Groningen te promoveren op een onderzoek naar preken in de lijdenstijd. Ik vond het leuk om te doen en om zo ook iets mee te maken van een voorbereiding op een promotie. Ik hoop dat hij ook iets aan mijn bijdrage heeft gehad.

Ik ben van dat bezoekje aan Lisse ook wel een beetje geschrokken: niet alleen het meedoen aan de proefpromotie, maar vooral ook het rijden heen en terug kostten heel erg veel energie. Ik hoop zo dat ik weer wat op mag knappen en dus ook nog een beetje (op niet al te lange afstanden) auto kan blijven rijden.