Twee notities afgemaakt!

Ondanks het feit dat het deze week niet echt geweldig met me ging, heb ik toch twee notities voor mijn (co)promotor kunnen afmaken.

De eerste notitie (ruim 13 pagina’s) gaat over de plaats van de catechismuspreken in mijn onderzoek en de functie die ze daarin hebben. Deze notitie zal t.z.t. een wezenlijk deel van de verantwoording van de werkwijze en uitgangspunten vormen.

In de tweede notitie – een lekker uitgebreide notitie van bijna 20 kantjes 🙂 – bespreek ik de resultaten van de analyse van de preken over Zondag 30, vraag 81. Dat is de vraag voor wie het Heilig Avondmaal is ingesteld. Deze analyse heeft echt veel opgeleverd. Dat is weer een concreet stuk(je) van mijn onderzoek.

Ik had aan het begin van deze week niet durven denken dat ik dit toch af zou kunnen maken. Eerlijk gezegd heeft het ook meer energie gekost dan ik eigenlijk had (ik ben bang dat ik daar de komende dagen pijnlijk voor zal moeten boeten), maar ik ben er echt heel blij mee. Juist als het minder gaat helpt het me zo om met het onderzoek bezig te zijn. Als dat dan door bijvoorbeeld concentratieproblemen en vermoeidheid niet lukt, vind ik dat echt moeilijk.

Al met al: heel moe, maar ook echt blij en tevreden.