Tussen oponthoud en overleg

Ondanks dat ik nu zonder begeleiding zit, ga ik wel verder met mijn onderzoek. Ik ben deze week twee keer bij de Universiteitsbibliotheek in Leiden geweest om literatuur op te halen en dingen uit te zoeken. Dat reizen naar Leiden ging niet vanzelf: op de heenweg kreeg de trein in Alphen storing en moesten we wachten op de volgende trein en op de terugreis was er geen machinist (die zat in een trein die ergens stil stond vanwege een aanrijding). Veel oponthoud dus.

Nu ik geen begeleiding heb heeft het onderzoek ook wel wat oponthoud, maar ik probeer dat toch zoveel mogelijk te beperken. Ik heb voor mezelf de onderzoeksopzet behoorlijk aangepast en ik hoop toch wel op redelijke termijn een promotor te vinden die daar iets in ziet. Ik ben hierover wel in gesprek, maar het is nog (veel) te vroeg om daar nu al echt iets over te kunnen zeggen.

Al met al: ik zit niet bij de pakken neer, maar heb juist weer meer zin om verder te gaan. Ik heb het idee dat ik nu beter grip heb op wat ik eigenlijk met mijn onderzoek wil. Het wordt een ander spoor dan ik eerst dacht, maar ik denk dat ik nu beter de kern te pakken heb.