Toch gelukt

Na ruim een maand niet te hebben kunnen werken vanwege de overprikkeling en de concentratieproblemen kreeg ik toch wel een beetje spanning met betrekking tot het verdere verloop van het onderzoek.

Omdat er volgens afspraak vóór 28 juni een nieuwe versie van hoofdstuk 8 klaar moest zijn, werd het probleem vorige week wel steeds groter. Ik heb daarom een soort ‘noodplan’ opgesteld.

Ik ben vorige week maandag begonnen met 10 minuten werken aan het onderzoek. Daarna was ik aan de grens voor mijn concentratie. Daarom ben ik wat gaan ‘rommelen’ (rond lopen in de woonkamer, krantje inkijken, kijken of er nog ge-appt was en of er mail was…). Toen mijn hoofd weer wat helderder was ben ik weer achter het bureau gaan zitten.

Dat is de afgelopen anderhalve week steeds het patroon geweest. Soms lukte het maar 10 minuten, maar er was ook een keer van 45 minuten bij. Al die stukjes bij elkaar stelden me uiteindelijk in staat om vandaag de nieuwe versie van het hoofdstuk af te ronden.

Deze dagen van ‘doorduwen’ hadden wel een prijs: elke avond helemaal op en vreselijk last van de fluittoon in mijn hoofd… Maar het was het waard. Ik wil het onderzoek zo graag afkrijgen.

Ik weet dat de komende dagen (heel) moeilijk zullen zijn, maar hoop weer op tijd hersteld te zijn om op 6 juli het hoofdstuk met mijn begeleiders te kunnen bespreken.

Ondertussen tob ik met een pijnlijke schouder. Er blijkt een scheur te zitten in één van de pezen bij de schouder. Volgende week hoor ik of die geopereerd moet worden of dat er op een andere manier geprobeerd wordt om tot verbetering te komen. Je komt er zo wel achter hoeveel je gebruik maakt van je schouder…

De problemen van de afgelopen tijd lijken erg op de periodes van burn-out. Ik hoop zo dat ik het onderzoek af kan ronden binnen het tijdpad dat we nu hebben opgesteld. Dat betekent dat ik erg voorzichtig moet zijn om niet weer helemaal uit te vallen.

Ik ben blij dat het gelukt is om het hoofdstuk op tijd af te krijgen. Het geeft me ook hoop dat het eind van het traject nu echt in beeld komt. Als alles goed mag gaan zal het manuscript december aanstaande worden ingeleverd. Ik kijk er wel naar uit.