Ook langzaam kom je wel vooruit…

Het is leuk als je ideeën over bepaalde dingen bevestigd worden. Ik had het idee dat er veel meer duidelijkheid zou kunnen komen over één van de preekanalysemethoden die ik voor een deel gebruik, als er meer zicht zou zijn op de ontwikkeling ervan. Door de gegevens die ik nu uit Duitslang en Zuid-Afrika heb ontvangen blijkt dat ook echt te kloppen. Ik kan nu niet alleen meer invulling geven aan de ontwikkeling in het verleden, maar kan ook beter kijken hoe er aanpassingen gedaan kunnen worden die de methode ook nu bruikbaar maken.

Deze week ging alles wat langzaam. Ik moest de rekening betalen voor de twee studiedagen die ik vorige week heb gevolgd. Samen met mijn begeleiding had ik al vastgesteld dat de periode die nodig is om na overprikkeling weer bij te komen steeds wat langer lijkt te worden. Dat was ook deze week weer het geval. Ik heb nog wel wat kunnen doen, maar dat waren vooral praktische dingen. Maar ook langzaam kom je nog wel vooruit…

Woensdag ben ik naar de UB in Leiden geweest om wat boeken op te halen. Ik kan nu weer even vooruit. Ik schrok er wel van dat het ritje heen en weer, en de anderhalf uur in de bieb, me zoveel energie kostten. Ik was heel blij dat ik nog gewoon naar huis kon rijden. Ik hoop dat de medicijnen, die nu toch zo’n beetje moeten gaan werken, ook wat de vermoeidheid betreft wat verbetering gaan geven.

Gisteren had Jannie een vrije dag. We hebben ’s middags samen kasteel Duijvenvoorde (bij Voorschoten) bezocht. Echt de moeite waard. Daarna zijn we samen ergens wezen eten. Het was goed om zo even een dag samen iets anders te doen.

Volgende week wordt weer een drukke week. Dan hoop ik dinsdag naar het promovendiberaad van de Gereformeerde Bond te gaan. Het is de bedoeling dat ik daar ’s middags een presentatie geef over mijn hoofdstuk vier (het analysemodel). Ik ben benieuwd naar de reacties. Vrijdag is er een studiedag over prediking in Kampen. Dan wordt de nieuwe homiletiek van prof. Kees de Ruijter (T.U. Kampen) gepresenteerd. Ik heb goed contact met hem en hoop die dag daar aanwezig te zijn. Volgende week lijkt dus ook een pittig weekje te worden.