Lekker bezig

Het onderzoek loopt goed; ik ben lekker bezig. De afgelopen week veel gedaan voor een nieuwe analyseronde. Daarin worden vijftien preken onderzocht op de categorie├źn die ik tot nu toe gevonden heb. Deze analyseronde is dus meer een vorm van selectieve analyse, ik zoek gericht op bepaalde voorbeelden.

Het is fijn dat ik op dit moment echt even lekker door kan werken. Na het laatste gesprek met Immink en Pleizier wilde ik graag meteen verder, maar dat lukte niet door de overprikkeling. Het onderzoek kost me ook nu nog behoorlijk moeite, maar het lukt dus gelukkig wel.

Er komt ook steeds meer tekening in de resultaten. Heel veel zaken vallen op hun plek. Dat geeft niet alleen het goede gevoel over het werk dat ik heb gedaan en momenteel doe, het geeft ook de moed dat het zal gaan lukken om het onderzoek ook te laten uitlopen op een publicatie. Daar heb ik, door alle perikelen met overprikkeling en depressiviteit wel steeds mijn zorgen over.

Ik kreeg gisteren bericht van GGZ dat ik binnenkort voor een intake kan komen voor de problemen rondom Asperger en depressiviteit. Daar ben ik erg blij mee, want het is regelmatig weer hard knokken om overeind te blijven.

Komende dinsdag hoop ik naar het promovendiberaad van de Gereformeerde Bond te gaan. Eerlijk gezegd kost zo’n bijeenkomst me veel energie (erg veel prikkels), maar de contacten met anderen die ook druk bezig zijn met promotieonderzoek geven ook weer moed om verder te gaan. Het is een mooi platform voor buitenpromovendi; je kunt elkaar daar als onderzoekers ‘tot een hand en voet zijn’.

Verder hoop ik komende week vooral hard door te gaan met de huidige analyseronde. Dan kan ik daarna de resultaten gaan verwerken in nieuwe notities (die de basis vormen voor de uiteindelijke hoofdstukken van het proefschrift).