Heel dubbel

Ik ben voor mijn onderzoek bezig met het zoeken naar een aanvullende manier om in de preekteksten ‘binnen te komen’. Er blijven in de analyse tot nu toe dingen buiten beeld, die ik juist tot de kern van mijn onderzoek reken. Daarom probeer ik, via een zoektocht bij andere wetenschapsgebieden, mijn huidige manier van analyseren aan te vullen.

Ik ben dus veel aan het lezen en denken. Inmiddels heb ik wel het gevoel dat ik op het goede spoor ben.

Tussendoor ben ik bezig met het nadenken over de inhoud van de twee presentaties die ik volgende maand mag houden. De grote lijnen heb ik al wel in mijn hoofd, maar ik wil het allemaal wel ruim op tijd klaar hebben. Voor de ene presentatie moet de inhoud vooraf naar een coreferent gestuurd worden, dus ik wil daar wel echt op korte termijn concreet aan gaan werken.

De afgelopen weken waren wel wat dubbel: naast het weer verder gaan met het onderzoek (wat gelukkig ook nog lekker lukt) ben ik weer erg aan het knokken met spanning en depressie. Dat is denk ik wel verergerd doordat er de afgelopen weken heel veel prikkels waren. In twee weken tijd een receptie bezoeken, een bijeenkomst bijwonen van het promovendiberaad van de GB en twee keer naar de UB in Leiden is nu duidelijk gewoon te veel. Het is moeilijk om te moeten ervaren dat het toch steeds achteruit gaat met het wel of niet aankunnen van grotere hoeveelheden prikkels en spanning.