Goede adviezen gekregen

De week begon moeilijk. Ik had, als gevolg van een teveel prikkels in het weekend, erg last van mijn hoofd en van concentratieproblemen. Gelukkig ging het vanaf woensdagmorgen een stuk beter.

Woensdag was wel weer een volle dag. ’s Morgens heb ik een notitie geschreven in verband met mijn onderzoek en ’s middags had ik een gesprek bij AndrĂ© Verweij (predikant in Lisse). Hij hoopt volgende maand bij prof. Immink te promoveren op een onderzoek naar lijdenspreken.

Hij heeft me veel praktische tips gegeven over de aanpak van het onderzoek. Aan de hand van de tekst van zijn proefschrift had ik het gesprek voorbereid. De vragen die ik had hebben we doorgenomen. Het was een heel waardevol gesprek. Het heeft me beter inzicht gegeven in de mogelijkheden en de moeilijkheden van Grounded Theory. Daar kan ik bij mijn onderzoek mijn winst mee doen!

De rest van de week heb ik wat mijn onderzoek betreft wat rustiger aan moeten doen, maar ik geniet echt van hoe het nu loopt. Er zit weer vaart in en ik haal er veel vreugde uit. Deze positieve uitwerking was waar mijn begeleiding vanuit het maatschappelijk werk op hoopte toen ze zei dat ik iets moest gaan doen dat ik leuk vond. Het kost me (veel) energie, maar de vreugde die ik er nu in heb weegt daar echt tegenop!