Gelukkig een betere week

Ik heb veel kunnen doen deze week. De herziening van hoofdstuk 2 is af. Ik heb het hoofdstuk weer naar een paar methodologen gemaild. Mogelijk hebben zij nog commentaar of tips. Die hoop ik dan te verwerken en daarna kan het hoofdstuk voorlopig zo blijven.

Inmiddels ben ik begonnen aan de herziening van de hoofdstukken 3 en 4. Ik ben concreet aan het herschrijven van hoofdstuk 3 bezig en verzamel tussendoor materiaal voor hoofdstuk 4.

Als gevolg van alle herzieningen in deze hoofdstukken zal ik ook het eerste hoofdstuk weer moeten aanpassen. Dat hoeft niet zo veel tijd te kosten, maar zal wel aandacht moeten krijgen.

Ik heb inmiddels ook ruim tweederde van de catechismusverklaringen gekregen. Echt een geweldig resultaat. Alleen de meest recente exemplaren moet ik nu nog (vanaf ongeveer 2004; dat zijn er nog zeven), maar de rest is helemaal compleet. Daar ben ik erg blij mee. Het maakt het werken heel veel makkelijker.

Tussendoor denk ik ook na over een goede manier om alle gegevens die ik bij de analyse zal vinden ook overzichtelijk en werkbaar op te slaan. Dat zal nog wel even aftasten zijn wat wel en niet handig is. Het is wel belangrijk om dit vanaf het begin goed te doen, want het is tenslotte wel het onderzoeksmateriaal waar straks mee gewerkt moet worden.

Vorige week vertelde ik over de problemen met de diepe dalen. Ik ben nog steeds moe en moet op sommige momenten heel hard knokken om niet in de erge depressiviteit terug te zakken, maar het werken aan het onderzoek helpt me gelukkig wel.