Eén uitdaging achter de rug

Gisteren was de Dutch Biblebelt Netwerkdag. Daar heb ik ’s middags mijn onderzoek gepresenteerd. Ik kreeg een kwartiertje voor mijn verhaal en daarna was er tijd voor vragen en discussie.

Het was voor mij moeilijk om goed in te schatten wat voor publiek ik zou hebben. Ik denk dat ik iets teveel had ingestoken op een onderzoekerspubliek, terwijl er heel wat gewoon geïnteresseerden zonder onderzoeksachtergrond waren. Dat betekende dat ik ter plekke toch wat moest aanpassen (valt niet mee voor iemand met Asperger 🙂 ). Voor mijn gevoel is het wel goed gelukt. De vragen die na afloop gesteld werden waren to the point en gaven het gevoel dat er in ieder geval veel belangstelling voor het onderzoek was.

Dat was dus één van de twee presentatie-uitdagingen. Nu verder aan mijn onderzoek werken en over anderhalve week de volgende presentatie. Gelukkig is de tekst daarvan helemaal af, dus daar hoef ik me niet meer druk om te maken.

Ik zal dit weekend (en het begin van de week…) nog wel even moeten bijkomen van de overprikkeling die bij de presentatie hoorde, maar ik heb er zelf wel een heel tevreden gevoel over. Voor het eerst sinds jaren toch maar weer een echte presentatie voor publiek gehouden; dat had ik toch lang niet voor mogelijk gehouden.