Bijna een ‘walmende vlaspit’…. :)

Deze week begon met een pittig gesprek bij de therapie. Het gevolg is dat ik alles naast het huishouden en mijn promotieonderzoek moet afzeggen. Geen studiedagen meer, geen bijeenkomsten, geen andere activiteiten etc. Het gevaar van een nieuwe burn-out is momenteel te groot. Het viel eerlijk gezegd niet mee om dat zo direct te horen. Het was een duidelijke waarschuwing.

Gelukkig kan ik, natuurlijk op een verstandige manier 🙂 , doorgaan met mijn promotieonderzoek. Dat heeft denk ik ook veel te maken met het feit dat het me helpt in de strijd tegen de depressiviteit.

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met onderzoek dat enerzijds als controle naast mijn onderzoeksresultaten gelegd kan worden, en anderzijds mogelijk ook een ‘verdikking’ van mijn resultaten geeft. Daarvoor onderzoek ik in druk uitgegeven meditaties en catechisaties/bijbellezingen over De Christenreis van Bunyan.

Vijf predikanten uit de Gereformeerde Gemeenten hebben over De Christenreis gepubliceerd. Ik ben klaar met de analyse van die boeken. Nu ben ik de resultaten aan het vergelijken om te kijken in hoeverre ze overeen komen en waar ze elkaar aanvullen of tegenspreken. Het levert heel veel op.

Ik moet de komende weken dus wel heel voorzichtig omgaan met mijn energie en met het risico van overprikkeling.