Ik gaf in een eerder verslagje al aan dat het niet zo goed met me gaat. Ik heb overleg met de huisarts gehad en hij gaat er vanuit dat de vermoeidheid, de evenwichtsproblemen en de hoofdpijn waarschijnlijk toch het gevolg zijn van overbelasting/overprikkeling. Voor de zekerheid wordt er een bloedonderzoek gedaan, maar het lijkt erop dat het toch de reactie op de drukte en spanningen van de afgelopen tijd is . Eventueel zou het nog kunnen dat deze problemen bijwerkingen zijn bij de medicijnen die ik gebruik.

Het werk voor het onderzoek heeft wel te lijden onder de concentratieproblemen, maar gelukkig zijn er ook momenten waarop ik gewoon lekker kan lezen en schrijven. Op verzoek van de mogelijke nieuwe promotor schrijf ik een aantal notities over wat ik met mijn onderzoek wil en over de kernbegrippen en hoofdlijnen ervan. Dat is voor mezelf eigenlijk ook best verhelderend. Niet alleen omdat je je daarmee bezint op wat je uiteindelijke motivatie is, maar ook omdat je helder moet formuleren langs welke lijnen je onderzoek loopt.

Ik zal de komende weken echt op moeten letten. Het zijn altijd drukke en onregelmatige weken, maar ik hoop dat daardoor de gezondheidsproblemen niet verergeren. Gelukkig heb ik wel veel baat bij de medicijnen tegen de depressiviteit. Bij alle problemen is het echt heel fijn dat ik daardoor niet met negatieve gedachten hoef te worstelen. Daar ben ik echt dankbaar voor.

Vanavond hoopt Henrieke thuis te komen. Ze heeft drie weken vakantie van de Bijbelschool (Engeland). Heerlijk dat ze weer even thuis is. Met alle moderne media kun je goed contact met elkaar houden, maar gewoon thuis op de bank is toch wel iets anders! 🙂