Inspirerend leeswerk

Ik ben momenteel bezig in de dissertatie van J.M. Nierop over Rudolf Bohrens Predigtlehre. Buitengewoon interessant. Ook heel inspirerend om te lezen dat Nierop, in navolging van Bohren, zo duidelijk haar standpunt naar voren brengt over de rol en betekenis van de Heilige Geest in de prediking.

Tussendoor wat artikelen van Immink, De Leede en Pleizier gelezen. Ik ben inmiddels wel heel erg geïnteresseerd in het proefschrift van Theo Pleizier. Daar hoop ik binnenkort ook eens in te gaan lezen.

Deze week wat minder tijd gehad om voor het onderzoek te lezen; andere bezigheden vroegen teveel aandacht en tijd. Hopelijk gaat dat volgende week weer beter.

Ik ben nog steeds bezig om goede begeleiding voor het onderzoek te vinden. Dat gaat wat langzamer dan ik had gewild, dat betekent ook dat ik nog niet helemaal duidelijk heb hoe het verder precies ingevuld gaat worden. Ik hoop op korte termijn toch wel meer helderheid rondom de begeleiding en de concrete invulling en richting van het onderzoek te hebben.