Niet teveel denken; proberen door te gaan…

Als ik deze week met een paar kernwoorden zou moeten tekenen, dan waren dat niet echt woorden om vrolijk van te worden. De gevolgen van de drukke dagen vorige week (o.a. bul-uitreiking van Kees en mijn eigen vijftigste verjaardag) hebben een groot deel van de week bepaald. Ik had daar al min of meer mee gerekend, maar het was toch heftiger dan ik zelf had gedacht. Ik heb daardoor deze week wat dingen moeten ‘skippen’ in mijn agenda. Ik had bijvoorbeeld graag naar de promotie van Henk Massink (in Nijmegen) gegaan, maar dat was zo helaas niet mogelijk.

Toch heb ik tussen de gevolgen van de overprikkeling door nog wel aardig kunnen lezen. Daarmee heb ik weer meer invulling kunnen geven aan de context van het onderzoek.

Ik hoop dat ik volgende week voldoende concentratie en energie heb om me te kunnen verdiepen in een aantal inleidingen in de Grounded Theory. Daar hoop ik mijn winst mee te kunnen doen voor de analyse van de preken.

Aanstaande dinsdag hoopt Marianne haar bul te krijgen. Ze is eigenlijk al een aantal maanden afgestudeerd, maar dit was de eerste officiële uitreikingsgelegenheid. Mooi dat ze daarmee ook echt haar studie kan afronden.

Ik zie een beetje op tegen de komende decemberdrukte. Alles is dan onrustiger, drukker en onregelmatiger. Maar misschien moet ik daar nog maar niet teveel over nadenken. Gewoon proberen door te gaan met de normale huishoudelijke dingen en met het onderzoek. Als ik het tempo en mijn eigen verwachtingspatroon een beetje binnen de perken kan houden, dan is het denk ik best mogelijk om ook in de komende tijd vooruitgang te boeken.