Herdenken en herinneren

Maandag (Bevrijdingsdag) zijn Jannie en ik met een deel van de kinderen naar Kamp Amersfoort geweest. Het was mooi op die manier stil te staan bij het bijzondere van die dag.

We zijn ook even langs het graf van Jannies moeder gelopen. Dan komen er toch weer veel herinneringen boven. Dit jaar zal het tien jaar geleden zijn dat ze overleed.

Er waren deze week nog meer herinneringen. Ik ben bezig met het analyseren van preken over Zondag 1. Daar zat ook een preek van ds. Bac bij. Ik kan me echt nog herinneren dat hij die preek in onze gemeente heeft gehouden. Al lezend en analyserend hoor je hem dan gewoon (s)preken. Je komt dan zoveel uitdrukkingen tegen die zo typerend waren voor hem.

Het werk aan de analyse ging deze week niet zo snel. Na maandag was ik behoorlijk overprikkeld. Bovendien ben ik woensdag naar de UB in Leiden geweest. Door een treinstoring moest ik vanaf Alphen een uur in de bus naar Leiden. Alles bij elkaar was dat, gezien de niet zo beste conditie waarin ik verkeerde, gewoon teveel. Ik zal de komende dagen voorzichtig aan moeten doen. Hopelijk gaat het dan volgende week weer beter.