Analyseren en verbeteren

Het analyseren van de preken gaat nog niet zo snel als ik had gehoopt, maar er begint nu wel wat meer vaart in te komen. Het is gewoon veel werk en het vraagt om nauwkeurig lezen, dus dan moet je er mee rekenen dat het tijd kost.

Ik vind het wel erg fijn om nu gewoon heel concreet met het onderzoek bezig te zijn. De fase van het inlezen en het bestuderen van allerlei theoretische onderwerpen is nodig (en ik geniet daar ook van), maar dit is toch waar het om draait. Het is leuk om nu concrete resultaten te zien.

Al analyserend ben ik nog wel tegen wat kleine dingen aangelopen die in het analysemodel aangepast moeten worden. Over het geheel genomen lijkt het model echt goed te werken. Het levert op een heel overzichtelijke manier alle informatie op die ik voor mijn onderzoek wil weten.

Het onderzoek (en mijn werk in huis) wordt nog wel steeds behoorlijk belemmerd door de moeheid en de concentratieproblemen. Afgelopen week heeft gewoon weer veel prikkels op geleverd en dat kost dan toch een paar dagen waarin ik heel rustig aan moet doen en vooral geen nieuwe prikkels meer moet toevoegen. Ik vond het moeilijk dat ik deze week weer erg diepe ‘gaten’ had; als de depressie je af en toe zo onverwachts en zo heftig overvalt, kost het heel veel moeite om overeind te blijven. Ik merk dat het concrete werk aan de analyse dan in ieder geval helpt om mijn gedachten ‘op de rails’ te houden.

We hadden deze week wel een bijzonder moment, waar we heel dankbaar voor zijn: Marianne is afgestudeerd! We hopen dat ze ook gauw een baan kan vinden.

Volgende week hoop ik een eind verder te zijn met de analyse van de preken over Zondag 1. Misschien dat ik daar dan inhoudelijk ook iets meer over zeggen kan.