Nog één paragraaf

Ik ben nu echt bijna klaar met de eerste versie van hoofdstuk 3. Ik moet nog één paragraaf. Die hoop ik aanstaande maandag te schrijven. Als dat gebeurd is kan het hoofdstuk via de mail naar mijn begeleider. Een heerlijk gevoel.

Het is de bedoeling om op deze eerste versie van hoofdstuk 3 ook een reactie te vragen van een aantal predikanten uit de Gereformeerde Gemeenten. Het is goed om de resultaten van dit hoofdstuk over o.a. de visie op de prediking en op het geestelijk leven binnen de Gereformeerde Gemeenten door hen van commentaar te laten voorzien. Ik wil graag een correct en objectief beeld geven; het is goed om kenners te vragen of dat ook gelukt is.

Afgelopen week ook de recensie over het proefschrift van Kees van Dusseldorp ingeleverd. Als het goed is komt die in het oktobernummer van Wapenveld. Ook dat is dus weer afgesloten.

Wanneer ik maandag inderdaad hoofdstuk 3 af kan maken, wil ik volgende week verder vooral wat zaken ordenen. Voor het werk aan hoofdstuk 4 moet ik nog wel wat leeswerk doen, maar het is belangrijk om dat gestructureerd af te werken en de aantekeningen goed overzichtelijk te verwerken. Daarnaast moet ik een begin maken met het goed ordenen en toegankelijk maken van het onderzoeksmateriaal. Dat scheelt straks bij de analyse maar weer.

Verder is het denk ik wel goed om volgende week even wat gas terug te nemen. Ik merk dat ik weer snel aan de grens ben; dat betekent dat  extra aandacht voor de dagelijkse pauzemomenten en voor het bewaken van de (dag)structuur belangrijk zijn.