Als knieënwerk problematisch wordt….

Het viel niet mee, deze week. De problemen met de knie werden niet echt minder, dus ik kan nog steeds niet goed op mijn linkerbeen staan. Woensdag toch maar terug gegaan naar de dokter. We moesten voor een foto naar het ziekenhuis en uiteindelijk moest er een afspraak gemaakt worden bij de orthopedisch chirurg. Daar moet ik volgende week heen. Al met al niet alleen aardig wat tijd verloren met die onderzoeken, maar ook voor de rest van de dingen die ik wilde doen was het een hele belemmering.

Deze week ben ik voor het onderzoek eerst een poos bezig geweest met wat leeswerk voor het inleidende hoofdstuk. Daarin moet een stukje over de visie op de prediking binnen de Gereformeerde Gemeenten. Omdat ik vind dat ik daar in ieder geval een beetje zicht op moet hebben voordat ik ga werken aan een analysemodel heb ik wel wat ingelezen, maar laat ik de concrete uitwerking voorlopig nog even rusten (dat staat op een ander moment gepland).

Op dit moment ben ik bezig met literatuur over de betekenis van de retorica voor de homiletiek. Dit zal een behoorlijk stuk leeswerk worden want het retorische deel van de preekanalyse zal goed uitgewerkt moeten worden. Daar ben ik de komende paar weken dus nog wel mee bezig.

Ik hoop komende week de aantekeningen die ik gemaakt heb hij het lezen voor de methodologische onderbouwing van het onderzoek ook echt uit te werken. Dat moet dan resulteren in een tekst die zo’n beetje de helft van het tweede hoofdstuk zal worden.

Hopelijk heb ik komende week niet al te veel last van mijn knie, zodat ik weer gewoon de meeste huishoudelijke dingen zelf kan aanpakken en niet meer verplicht grote delen van de dag stil moet zitten. Ik ben wel bang dat ik voor de komende week niet al te veel optimistische gedachten moet hebben; zoals het nu gaat met mijn knie lijkt het niet echt te verbeteren.