Van kasten, kilometers en kamers

Laat ik beginnen met het melden van wat ik wél aan mijn onderzoek heb gedaan. Ik heb gelezen en daarmee weer nieuwe onderbouwing gevonden voor onderdelen waar ik mee bezig ben.

Ik ben gisteren ook in de bibliotheek van de TUA (Apeldoorn) geweest en heb daar belangrijke literatuur mee kunnen nemen. Ik hoop daar de komende weken mee aan het werk te gaan; het ziet er naar uit dat ik er veel mee kan.

Deze week heb ik ook weer wat aanpassingen gedaan aan de artikeltjes over de resultaten van het onderzoekje naar de gelezen catechismuspreken. Dat is nu echt wel bijna helemaal klaar. Ik hoop dat ik de artikeltjes deze week kan opsturen.

Wat hoofdstuk drie betreft: ik heb de lijnen aardig in mijn hoofd zitten en bijna alle benodigde literatuur heb ik gelezen of heb ik hier liggen. Komende week nog een paar boeken opzoeken en inzien, en dan kan ik verder gaan met schrijven. Het deel dat ik al geschreven had moet behoorlijk aangepast (dat heb je als je weer nieuwe literatuur doorneemt) en er moet nog heel wat bijkomen.

Toch heb ik deze week niet zoveel kunnen doen als ik in mijn oorspronkelijke planning had staan. Ik ben bij Kees en Esther bezig geweest met het opbouwen en stellen van kasten. Er moet nog wel het één en ander aan klussen in hun huisje worden gedaan, dus komende week ga ik er ook een dag aan het werk. Het zijn dingen die gewoon moeten worden gedaan en ik heb er plezier in om ze te doen, dus dan moet ik dat op een later tijdstip in mijn planning maar weer eens zien in te lopen.

Gisteren heb ik Reint geholpen met verhuizen. Hij heeft in Apeldoorn een nieuwe kamer gevonden (in een studentenhuis; niet meer een kamer bij mensen in huis). In deze kamer kan hij evt. ook eens een weekend blijven en bovendien is deze kamer goedkoper. We zijn de hele dag druk bezig geweest. Tussendoor dus even naar de TUA geweest om boeken te halen, maar het grootste deel van de tijd hebben we de spullen heen en weer gereden, een hoogslaper in elkaar gezet, boeken uit de kast gehaald en er weer in gezet, etc. Al met al heb ik deze week veel kilometers gemaakt met de auto en heeft mijn been (vooral mijn linkerknie) weer hard moeten werken (trap af, trap op, met zware spullen). De knie is nog niet helemaal beter, dus dat heb ik vannacht goed geweten.

Volgende week hoop ik wel wat tijd te hebben om weer een stukje werk in te halen, maar ik ben wat voorzichtig met al te grote plannen. Ik ben gewoon moe (deze week was gewoon veel te vol), en er liggen nog wel wat klussen te wachten. De bruiloft van Kees en Esther komt ook heel snel dichterbij, dus ook daarvoor moet nog wel wat gebeuren. Ik houd er rekening mee dat ik wat werk door moet schuiven naar de zomerperiode.