Te veel aan het hoofd

Een drukke week achter de rug. Maandag wat leeswerk gedaan rondom een aantal thema’s ┬ádie te maken hebben met de visie op de prediking binnen de Gereformeerde Gemeenten.

Maandagmiddag moest ik naar de orthopedisch chirurg voor controle van mijn knie. Ik ben vorige week vrijdag (bij het verhuizen van Reint) door mijn knie gegaan, dus ik was bang dat hij niet zo positief zou zijn. Dat viel mee; de knie geneest goed, maar ik moet er wel op rekenen dat ik een paar weken achterop ben door de problemen van afgelopen vrijdag. Ik hoef niet meer naar hem terug.

Dinsdag ben ik de hele dag wezen helpen bij het klussen in het huisje van Kees en Esther. We hebben een hoop gedaan. ’s Avonds heb ik het leeswerk van maandag nog wat voortgezet en heb ik nog wat literatuur opgezocht.

Woensdag was de verjaardag van Jannie; die dag heb ik dus verder niet aan het onderzoek kunnen werken. Ik ben druk geweest met het ophalen van Henrieke (was flauw gevallen en had tanden gebroken; moest voor een spoedbehandeling naar de tandarts), met cadeaus kopen, etc.

Vandaag had ik eigenlijk een informatiedag van de RMU, maar ik was, na de rommelige laatste weken, helemaal moe en een soort ‘ontregeld’ (gewoon veel te veel prikkels te verwerken). Ik heb deze dag dus heel erg rustig aan moeten doen om te voorkomen dat het mis zou gaan. Ik zal de komende tijd echt weer moeten letten op het zoveel mogelijk vasthouden van mijn dagstructuur, want anders gaat het niet goed. Het blijft een heel kwetsbaar probleem.

Gelukkig had ik nog aardig wat boeken liggen waaruit ik wat hoofdstukken wilde scannen. Zo kun je ook moeilijke dagen een beetje vruchtbaar maken.

Vanavond heb ik de definitieve versie van de artikelenserie over de gelezen catechismuspreken afgerond en gemaild. Daarmee is weer een onderdeel van mijn lijstje klaar.

Morgenmiddag hoop ik nog wat te gaan helpen bij Kees en Esther en zo langzamerhand moeten we ons gaan voorbereiden op hun bruiloft. Toch hoop ik de komende weken nog wel wat werk voor het onderzoek te kunnen verzetten.