Reflectie op literatuur geschreven

Ik  heb net de reflectie op de gelezen literatuur geschreven. Die heb ik gemaild naar de secretaris van de examencommissie. De examencommissie vergadert aanstaande maandag, dus kort daarna hoor ik dan of het officiële traject kan worden gestart.

Nu dus even rust: even niet meer zo fanatiek lezen over homiletiek, praktische theologie, catechismusprediking, etc.

Dat betekent dat er weer tijd is voor de klussen die zijn blijven liggen:  ik hoop nu snel te beginnen aan het halletje. Dat moet helemaal gerenoveerd en dat zal dus wel even tijd en energie vragen. Maar: ik heb er zin in, even echt iets anders!

Tussendoor heb ik nog wel lekker wat andere literatuur gelezen. Ik heb God, religie en ons brein van Tjerk de Reus gelezen. Heel interessant. Ik ben bezig in Hans Keilson In de ban van de tegenstander; een fascinerend boek. Aanrader!

Vandaag kwam de nieuwe Theologia Reformata, met een heel informtief stuk van Gijsbert van den Brink over de universiteit waar hij afgelopen jaar te gast was. Ook de informatie die daarin over de promotietrajecten in Amerika wordt gegeven is interessant om te lezen.

Wanneer de examencommissie akkoord gaat met het starten van het aanvraagtraject, moet ik eerst een herziening maken van mijn onderzoeksopzet. Die moet dan worden voorgelegd aan het College van Hoogleraren. Zij beslissen of het onderzoek dan aangemeld zal worden en dus officieel kan starten.

Ondertussen zal ik me gaan verdiepen in de methoden die in gebruik zijn voor het analyseren van preken. Ik zal nl. zelf een goede methode voor de analyse moeten opstellen en die zal ik ook moeten onderbouwen. Er ligt dus al wel weer een nieuw stuk werk klaar, maar nu eerst even bijkomen en klussen.