Heen en weer tussen P en S; een apart weekje….

Deze week was voor mij eerlijk gezegd een moeilijke week. Ik heb veel last gehad van Piekeren (veel depressieve Problemen). Dat betekende ook dat het moeilijk was om echt veel te kunnen Studeren. Ik heb wel geprobeerd verder te komen, maar het tempo lag erg laag.

Op zulke momenten moet je gewoon nuchter zijn, en vooral Praktische dingen aanpakken. Daarom ben ik bijna de hele week bezig geweest met het verzamelen van de catechismusverklaringen die ik wil onderzoeken. Daaruit heb ik de zondagsafdelingen die in het onderzoek centraal staan allemaal gescand. Dat is simpel werk, je hoeft er niet teveel bij te denken (je moet wel opletten dat je alles goed doet) en het moet toch een keer gebeuren, dus dan nu maar.

Al dat Scannen resulteerde natuurlijk in heel veel Printen. Dus van het ‘zoeven’ van de Scanner (echt een heel inspirerend geluid:)) ging het over in het  ‘klikken en kreunen’ van de Printer. Maar goed, zo heb ik een heel vervelende klus, die eigenlijk pas over een paar weken op de planning stond, inmiddels wel bijna afgerond.

Tussendoor moet je natuurlijk wel Pauzeren: lekker gelezen in het nieuwe boek van John van Eck, In het hart gezien, geloof en gevoel in het leven van Nederlandse gereformeerden, 1602-1744. Echt een prachtig boek. Heel diverse hoofdstukken, maar echt bijzonder om te lezen. Het geeft niet alleen theologisch veel nieuwe dingen te lezen, maar geeft ook tegelijk een beetje een beeld van hoe de dingen vroeger gingen. Aanrader!

Ik ben ook bezig met het uitzoeken en opzoeken van literatuur over de visie op de Prediking binnen de Gereformeerde Gemeenten. Dan kom je natuurlijk ook weer terecht bij Neem de wacht des Heeren waar van ds. A. Vergunst. Maar tegenwoordig kun je ook veel informatie vinden via Digibron. Daar zijn bijna alle artikelen uit bijv. de Saambinder na te kijken op zoekwoorden. Heel handig!

Deze week heb ik ook een zoektocht gedaan via internet. Ik wilde verschillende (oudere) artikelen uit buitenlandse tijdschriften hebben, maar die waren in Nederland niet via de bibliotheken te vinden. Gelukkig heb ik een aantal via allerlei kanalen nu toch kunnen vinden.

Verder Pauzeer ik deze dagen door zo af en toe eens op de site van de TUA (www.tua.nl) te kijken. Daar wordt een weblog bijgehouden van de Israëlreis die Reint en Laura met de studenten uit Apeldoorn aan het maken zijn. Erg leuk om ze zo te volgen.

Hopelijk volgende week minder last van Piekeren en meer mogelijkheden om te Studeren. Maar als ik de agenda zie, dan denk ik dat er komende week vooral veel tijd op zal gaan aan klussen (o.a. bij Henrieke) en bijvoorbeeld een meeloopdag bij Jorina.