Een weekje er tussenuit

Vorige week zijn we een weekje weggeweest. Ondanks de vele regen toch een heel goede week gehad. We hebben vanaf ons vakantie-adres een bezoekje gebracht aan de sjoel in Elburg. Een echte aanrader! Mooie expositie ook van schilderijen van Janneke Wijngaarden.

In die vakantieweek heerlijk gelezen in Eerst de waarheid, dan de vrede, de biografie van Jacob Revius. Dat is het proefschrift van Enny de Bruijn. Prachtig boek. Ik heb het nu bijna uit (door de regen vorige week heb ik toen bijna tweederde van het boek gelezen) en heb er veel van opgestoken. Het is een buitengewoon goed leesbare biografie die niet alleen veel informatie geeft over Revius, maar ook over de tijd waarin hij leefde. Ook als biografische boeken je niet zo liggen: toch lezen.

Deze week weer verder gegaan met het leeswerk voor hoofdstuk 3. Ik ben eigenlijk ver genoeg om te gaan schrijven, maar ik moet mezelf zover krijgen dat ik accepteer dat het een inleidend hoofdstuk moet zijn en dat ik dus niet alles over deze onderwerpen hoef te lezen en te bespreken. Ik hoop dat ik komende week zo wijs ben om deze stap te zetten.

Verder is er niet zoveel nieuws. Wel zie ik steeds meer aankondigingen van congressen over de Heidelbergse Catechismus verschijnen. Volgend jaar is het herdenkingsjaar (450 jaar) en daar wordt op ruime schaal aandacht aan gegeven. Op die congressen en herdenkingen worden heel interessante onderwerpen besproken en daar zitten sprekers bij die op dit terrein veel te zeggen hebben, dus ik moet eens gaan kijken of het mogelijk is om er in ieder geval een paar van te bezoeken.